מחוברות עובדים. משאלת ליבו של כל ארגון ותכל'ס גם של כל עובד, כי שאני מחובר זה אומר שטוב לי ושטוב לי, אני עושה את הכי טוב שלי, בשביל הארגון.
איך מייצרים ושומרים על מחוברות עובדים? זו תמיד משימה מאתגרת אבל עכשיו במיוחד.
מה הסיבה? רובנו עדיין חווים חוסר יציבות ומנווטים בין גלי הסגר, מסביבנו אלפי
אנשים שעדיין לא חזרו לעבודה. כל אחד מכיר מישהו שהקורונה הפכה את חייו אם זה שכן, חבר, בן משפחה רחוק או קרוב. וזה משפיע. על האנרגיה, על מצב הרוח. כי עדיין אנחנו סגורים בגבולות המדינה, אנחנו עדיין עם מסיכה והחופש להתנהג כמו שאנחנו חסר מתמיד, כי גם אם אנחנו עדיין עובדים, אנחנו עובדים מרחוק. לא מתראים והשיחות שלנו אחד עם השני הפכו לקונקרטיות ופונקציונליות.
בתקופה הזו נדמה שחזרנו לתחתית "הפרמידה של מאסלו" ואנחנו עסוקים בעיקר בביטחון- בבריאות שלנו, ושל היקרים לנו, בלא לאבד את מקום העבודה, בלהיות חיוני.
שאנחנו עסוקים בכל זה קשה להרגיש טוב, לשמור על אווירה שמחה, להתאמץ ולעשות מעבר.
ולכן, דווקא עכשיו התפקיד של המנהל.ת כ"כ חשוב כי כמו תמיד הם הגורם המשפיע. נאמר כבר מזמן ע"י מישהו חכם "אנשים מגיעים בגלל הארגון ועוזבים בגלל המנהל.ת".
אז מה המנהלים יכולים לעשות כדי לחבר את העובדים שלהם למשימה, לצוות ולארגון?
או תכל'ס איך דואגים שלעובדים יהיה טוב?
תיאום ציפיות
משתנה ראשון בנוסחת המחוברות באופן לא מפתיע הוא תיאום ציפיות. האם העובדים שלך יודעים מה את.ה מצפה מהם? במיוחד עכשיו. מהן המשימות החשובות? מהן סדרי העדיפויות? מה התוצאה הרצויה? מה יחשב כהצלחה? איך נכון לעבוד אית ך במיוחד עכשיו? ולא פחות חשוב האם את.ה כמנהל.ת יודע.ת מה העובד מצפה ממך? מה חשוב לו? איפה הוא צריך הכוונה או הדרכה? איך נכון לעבוד איתו במיוחד עכשיו?
תיאום ציפיות יוצר בהירות וסדר. אלו שכ"כ חשובים לנו שהכול בחוץ כאוטי. תיאום ציפיות יוצר וודאות. ותחושה של שקט וביטחון.
Back to the basic תיאום ציפיות. שב.י עם העובדים שלך ובצע.י תיאום ציפיות.
Comments